Λεωφ. Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης 7 Ραφήνα

+30 6932527333

Τηλέφωνο

+30 6932527333

Ωρες Εργασίας

Mon-Sat: 9:00 A.M - 5:00 PM Sun: Closed

Book Appointment

Your perfect smile is a click away!

Θηλώματα

Τα θηλώματα είναι καλοήθεις υπερπλασίες του δέρματος που εμφανίζονται ως μικρά, καθηλωμένα μεγέθους κεφαλής καρφίτσας ή μεγαλύτερα ογκίδια συνηθέστερα στο λαιμό, τις μασχάλες, τα βλέφαρα και κάτω από το στήθος. Εμφανίζονται με την ίδια συχνότητα σε άνδρες και γυναίκες ενώ πολλαπλασιάζονται όταν υπάρχει αύξηση του  βάρους ή σε περιόδους εγκυμοσύνης. Η αιτιολογία τους είναι άγνωστη, αν και πιθανολογείται η τριβή του δέρματος και ενίοτε ορμονικές διαταραχές, όπως η αντίσταση στην ινσουλίνη. Αν αφεθούν χωρίς θεραπεία, τα θηλώματα μπορεί να μεγαλώσουν σε μέγεθος δημιουργώντας έντονο αισθητικό πρόβλημα. Η σωστή διάγνωσή τους έχει σημασία μια και μπορεί να μιμούνται σπίλους ή προκαρκινικές καταστάσεις.

Τα θηλώματα μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα και αποτελεσματικά με παραδοσιακές μεθόδους , όπως η διαθερμοπηξία και η κρυοθεραπεία. Στο δερματολογικό ιατρείο επίσης  εφαρμόζουμε εκτός από τις παραπάνω μεθόδους και Laser CO2 για την αντιμετώπιση των θηλωμάτων. Είναι μια μέθοδος αναίμακτη, απόλυτα ακριβής και ελεγχόμενη με άριστα αποτελέσματα. Η θεραπεία βασίζεται στην αρχή της εξάχνωσης των επιδερμιδικών κυττάρων  και τελικά την καταστροφή της βλάβης.

Τα θηλώματα που αφαιρούνται συνήθως δεν επανεμφανίζονται, όμως μπορεί κάποιος να εμφανίσει βλάβες σε άλλα σημεία στο δέρμα, γι’ αυτό και προτείνουμε την περιοδική θεραπεία τους ιδιαίτερα την περίοδο του χειμώνα .