Λεωφ. Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης 7 Ραφήνα

+30 6932527333

Τηλέφωνο

+30 6932527333

Ωρες Εργασίας

Mon-Sat: 9:00 A.M - 5:00 PM Sun: Closed

Book Appointment

Your perfect smile is a click away!

Μυρμηκιές

Oι μυρμηκιές είναι μικρά εξογκώματα στο δέρμα που προκαλούνται από διάφορους τύπους του ιού Human Papilloma Virus (HPV). Εμφανίζονται σε όλες τις ηλικίες και μεταδίδονται μέσω της δερματικής επαφής. Είναι καλοήθεις βλάβες και γενικά ανώδυνες εκτός αν υποστούν τραυματισμό.Σε μέρη όπου υπάρχει συγχρωτισμός μεγάλου αριθμού ατόμων όπως είναι τα γυμναστήρια,κολυμβητήρια και κλειστοί χώροι όπου υπάρχει υψηλή θερμοκρασία και υγρασία ευνοείται η μετάδοση του ιού από δέρμα σε δέρμα .

Οι κοινές μυρμηκιές εμφανίζονται οπουδήποτε στο σώμα, κυρίως όμως στα δάκτυλα, τους αγκώνες και τα γόνατα ενώ οι ομαλές μυρμηκιές είναι συνηθέστερες στο πρόσωπο . Συνήθως εμφανίζονται σε παιδιά και εφήβους. Οι μυρμηκιές των παλαμών και ειδικά των πελμάτων είναι οι πλέον επώδυνες γιατί  βρίσκονται σε σημεία πίεσης. Οι μυρμηκιές γύρω από τα νύχια εμφανίζονται ως τραχύ και επηρμένο δέρμα που συχνά επηρεάζει και την ομαλή ανάπτυξη του νυχιού και μπορεί να οδηγήσει στην μόνιμη καταστροφή στην μήτρα ή το σώμα του νυχιού ανάλογα με την εντόπισης τους . Είναι από τις πλέον δύσκολες στη θεραπεία λόγω της εντόπισής τους.

Oι επιλογές που διαθέτουμε για τη θεραπεία των μυρμηκιών είναι:

  • Τα τοπικά σκευάσματα με βάση το σαλικυλικό οξύ, το οποίο διαλύει την κερατίνη που περιβάλλει τη μυρμηκιά
  • Την κρυοθεραπεία κατά την οποία καταστρέφεται η μυρμηκιά μέσω της ψύξης με υγρό άζωτο, πλέον κατάλληλη για βλάβες σε παλάμες και πέλματα
  • Τη διαθερμοπηξία όπου η βλάβη καταστρέφεται μέσω της καυτηρίασης με ηλεκτρικό ρεύμα
  • Το Laser CO2, που αποτελεί την πλέον κατάλληλη μέθοδο, λόγω της υψηλής αποτελεσματικότητας και της μεγάλης ακρίβειας που διαθέτει.

Ρωτήστε τον δερματολόγο για την πιο ενδεδειγμενη θεραπεία που εφαρμόζεται γρήγορα, αποτελεσματικά και εξατομικευμένα σε κάθε περίπτωση.