Λεωφ. Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης 7 Ραφήνα

+30 6932527333

Τηλέφωνο

+30 6932527333

Ωρες Εργασίας

Mon-Sat: 9:00 A.M - 5:00 PM Sun: Closed

Book Appointment

Your perfect smile is a click away!

Υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι μια φυσική ουσία που υπάρχει στο ανθρώπινο σώμα – στο δέρμα, στο υγρό που περιβάλλει τους οφθαλμούς, σε μερικούς χόνδρους, στο αρθρικό υγρό. Πρόκειται για έναν πολυσακχαρίτη, την λεγόμενη γλυκοζαμινογλυκάνη (GAG), που αποτελεί φυσικό δομικό συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού και έχει μεγάλο μοριακό βάρος. Ως φυσικό συστατικό του ανθρώπινου δέρματος, έχει την ιδιότητα να συγκρατεί νερό στο δέρμα, με αποτέλεσμα σφριγηλότητα, όγκο και φυσική ελαστικότητα. Παρασκευάζεται στο εργαστήριο και αποτελεί σήμερα ένα από τα πιο δημοφιλή και ασφαλή ενέσιμα υλικά.

Καθώς μεγαλώνουμε, όγκος χάνεται από το πρόσωπο μας. Προκύπτουν έτσι σκιές και «άδειες» περιοχές συχνά ανάμεσα στο κάτω βλέφαρο και τα μάγουλα, στα ζυγωματικά, γύρω από το στόμα. Υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια η τάση να αποκαθιστούμε το χαμένο όγκο με υαλουρονικό οξύ ή άλλα εμφυτεύματα. Όταν το υαλουρονικό οξύ εγχύεται στο ανθρώπινο σώμα, λειτουργεί ως ένα υπόστρωμα το οποίο υποστηρίζει τον ιστό που έχει χάσει τον όγκο του. Στόχος πάντα πρέπει να παραμένει το να μην αλλοιωθεί η φυσιογνωμία, απλά να δίνει την εντύπωση το πρόσωπο ότι είναι πιο ξεκούραστο και νεανικό.

Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ μπορεί να χρησιμοποιηθεί:
– Στις ρινοχειλικές – ρινοπαρειακές αύλακες, δηλαδή το σημείο που ξεκινάει από τη βάση της μύτης και φτάνει μέχρι το έξω μέρος του στόματος, καλύπτοντας και τις γωνίες του.
– Στο άνω χείλος διορθώνοντας τις ρυτίδες καπνιστού, αλλά και σε όλο το στόμα και τα χείλη απαλείφοντας τις ρυτίδες.
– Για αύξηση – γέμισμα των χειλιών, κάνοντας τα πιο σαρκώδη.
– Για καλύτερη διαμόρφωση του περιγράμματος των χειλιών, αλλά και του προσώπου (βελτίωση οβάλ σχήματος).
– Για να γεμίσει τα ζυγωματικά.
– Για να διορθώσει τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια με τη μέθοδο tear trough – ένεση υαλουρονικού οξέος με κάνουλα.
– Στις ρυτίδες παρειών, μετώπου, ματιών, λαιμού και μεσοφρύου.
– Για να διορθώσει τις ουλές από ακμή.
– Για ανόρθωση και αύξηση όγκου γλουτών

Οι μόνες σπάνιες και αντιμετωπίσιμες άμεσα παρενέργειες που έχουν παρατηρηθεί είναι:

– Μελάνιασμα ή οίδημα: Μπορεί να εμφανιστεί στο σημείο όπου έγινε η εφαρμογή του υαλουρονικού οξέος, αλλά υποχωρεί γρήγορα με τη βοήθεια πάγου.
– Φλεγμονή: Σε περίπτωση μη τήρησης των κανόνων υγιεινής μπορεί να παρουσιαστεί κάποια φλεγμονή, η οποία όμως υποχωρεί με τη χρήση αντιβιοτικών.
– Μη επιθυμητό αποτέλεσμα: Στην περίπτωση που χρειάζεται περισσότερη ποσότητα υαλουρονικού οξέος, τότε απλά επαναλαμβάνεται η θεραπεία. Αν όμως το αποτέλεσμα είναι υπερβολικό, τότε και πάλι είναι αντιστρέψιμο. Απλά θα χρειαστεί να χορηγηθεί, ενέσιμο το αντίδοτο του υαλουρονικού οξέος, δηλαδή η υαλουρονιδάση.