Λεωφ. Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης 7 Ραφήνα

+30 6932527333

Τηλέφωνο

+30 6932527333

Ωρες Εργασίας

Mon-Sat: 9:00 A.M - 5:00 PM Sun: Closed

Book Appointment

Your perfect smile is a click away!

Ψηφιακή χαρτογράφηση σπίλων

Η εξέταση των σπίλων (δηλαδή των ελιών) στο σώμα μας γίνεται με την προσεκτική κλινική εξέταση σε συνδυασμό με τη δερματοσκόπηση. Η τελευταία είναι μια ειδική κλινική μέθοδος στην οποία χρησιμοποιούμε δερματοσκόπιο, δηλαδή ειδικό φακό υψηλής ανάλυσης και ευκρίνειας που μας επιτρέπει να βλέπουμε “μέσα” στην ελιά το χρώμα,το δίκτυο και την μορφή της . Έτσι μπορούμε να αξιολογήσουμε σε πρώτη φάση τους σπίλους και να εξάγουμε συμπεράσματα για το αν πρέπει ένας σπίλος να αφαιρεθεί χειρουργικά ή όχι. Κατάλληλη χρονική περίοδος για τον έλεγχο αυτό είναι η εποχή πριν το καλοκαίρι και την έκθεση στον ήλιο. Ωστόσο ένας σπίλος που αλλάζει απότομα, προκαλεί φαγούρα, ματώνει ή πυορροεί θα πρέπει να ελέγχεται άμεσα για να αποκλειστεί η πιθανότητα κακοήθειας. Επίσης άτομα με ανοιχτό φωτότυπο, πολλούς σπίλους ,ιστορικό ηλιακών εγκαυμάτων και δερματικού καρκίνου στην οικογένεια θα πρέπει να ελέγχονται πιο συχνά ανάλογα με την κρίση του δερματολόγου.

Ορισμένα άτομα με πολλούς σπίλους χρειάζεται να κάνουν ψηφιακή χαρτογράφηση σπίλων, η οποία γίνεται με τη χρήση ειδικού μηχανήματος (MoleMax). Στην ψηφιακή χαρτογράφηση σπίλων χρησιμοποιούμε φακούς πολύ υψηλής ανάλυσης για την καταγραφή ακόμη και των πιο λεπτών χαρακτηριστικών των σπίλων. Η μέθοδος αυτή επιτρέπει την ψηφιακή φωτογράφιση περιοχών του σώματος με σκοπό να μπορεί να καταγραφεί και να αξιολογηθεί τυχόν εμφάνιση νέων σπίλων, και επίσης δίνει τη δυνατότητα καταγραφής κάθε σπίλου ξεχωριστά.

Η όλη διαδικασία κυμαίνεται από 30 λεπτά έως μία ώρα και επαναλαμβάνεται συνηθέστερα ανά έτος ή και νωρίτερα αν αυτό κριθεί αναγκαίο.