Λεωφ. Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης 7 Ραφήνα

+30 6932527333

Τηλέφωνο

+30 6932527333

Ωρες Εργασίας

Mon-Sat: 9:00 A.M - 5:00 PM Sun: Closed

Book Appointment

Your perfect smile is a click away!

Ψωρίαση

Είναι μια χρόνια, μη μεταδοτική, φλεγμονώδης δερματοπάθεια που εκδηλώνεται

σε οποιαδήποτε ηλικία. Παρουσιάζει ίση συχνότητα σε άνδρες και γυναίκες και οφείλεται στον ταχύ και ανώμαλο πολλαπλασιασμό των επιδερμιδικών κυττάρων .

Η συνηθέστερη μορφή είναι η ψωρίαση κατα πλάκας με χαρακτηριστική κλινική εικόνα με πλάκες που καλύπτονται από λέπι.

Επίσης υπάρχει η σταγονοειδής μορφή που είναι συχνότερη στα παιδιά με μικρότερες πλάκες  σταγονοειδής ψωρίαση

και η φλυκταινώδης που εμφανίζεται με φλυκταινίδια σε παλάμες και πέλματα συνήθως σε μεγαλύτερη ηλικία
Πολλές είναι και οι συννοσηρότητες της ψωρίασης όπως η ψωριασική αρθρίτιδα ,η ψωριασική ονυχία ,το μεταβολικό σύνδρομο και τα καρδιαγγειακά συμβάματα που εμφανίζονται συχνότερα στους ψωριασικούς σε σύγκριση με το γενικό πληθυσμό.

Στη διαχείριση του νοσήματος είναι σημαντική η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της νόσου για την μείωση της φλεγμονής και την αντιμετώπιση και των συννοσηροτήτων.

Σήμερα διαθέτουμε στην θεραπευτική μας  φαρέτρα πλήθος θεραπειών για την αντιμετώπιση της ψωρίασης όπως είναι οι τοπικές θεραπείες, οι κλασσικές συστηματικές θεραπείες και οι νεότερες βιολογικές θεραπείες. Οι νεότερες βιολογικές θεραπείες χορηγούνται από το στόμα ή με την ενέσιμη μορφή υποδορίως με συχνότητα από μια φορά εβδομαδιαίως μέχρι και μια φορά ανα τρίμηνο και συχνά οδηγούν σε πλήρη κάθαρση του ψωριασικού δέρματος. Πρόκειται για θεραπείες με σχετική ασφάλεια υπό την καθοδήγηση του δερματολόγου και γρήγορο και μακροχρόνιο αποτέλεσμα σε ένα δύσκολο νόσημα όπως είναι η ψωρίαση. Στο ιατρείο μας διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση της ψωρίασης και τις νεότερες θεραπείες καθώς έχουμε εκπαιδευτεί και στελεχώσει επί έτη το ιατρείο ψωρίασης του νοσοκομείου Ανδρέας Συγγρός