Θεραπεία HIFU

Μη χειρουργικό lifting.
Holistic Skin Care Center | Ιατρός Μασούρη Σοφία - Θεραπεία HIFU

Με το HIFU επιτυγχάνουμε ανόρθωση και σύσφιξη περιοχών του σώματος, όπως το πρόσωπο, ο λαιμός, το ντεκολτέ, οι γλουτοί, οι μηροί και η κοιλιά.

Τα αποτελέσματα μίας μόνο συνεδρίας μπορεί να διαρκέσουν μέχρι δύο χρόνια.
Πρόκειται για μια αναίμακτη και μη επεμβατική θεραπεία η οποία επιτυγχάνει φυσικά αποτελέσματα ανόρθωσης και σύσφιξης του δέρματος που διαρκούν. Τα αποτελέσματα των εφαρμογών HIFU είναι εντυπωσιακά και εγκαινιάζουν μία νέα εποχή μη χειρουργικού λίφτινγκ.

Ένα μικρό ποσοστό της βελτίωσης φαίνεται αμέσως μετά το πέρας της θεραπείας (άμεση μετουσίωση κολλαγόνου με την εφαρμογή της ενέργειας). Σε χρονικό διάστημα 3-4 μηνών, ολοκληρώνεται η διαδικασία παραγωγής νέου κολλαγόνου και ανόρθωσης και σύσφιξης του δέρματος. 

Η τεχνολογία HIFU (High Intensity Focused Ultrasound) βασίζεται στη χρήση υπερήχων για τη διόρθωση της χαλάρωσης του δέρματος. Η ενέργεια των υπερήχων διαπερνά την επιδερμίδα χωρίς να την επηρεάζει, φτάνοντας σε βαθύτερα στρώματα του δέρματος όπου και πετυχαίνει αύξηση της θερμοκρασίας τους. Η θερμική αντίδραση που προκαλείται από τις μικροδέσμες των υπερήχων, προκαλεί κυτταρικό ερεθισμό και προάγει τη διαδικασία επούλωσης των ιστών, ενισχύοντας την παραγωγή νέου κολλαγόνου.

Η θεραπεία είναι εξαιρετικά ανεκτή. Μόνο σε κάποιες περιπτώσεις δύναται να δημιουργηθεί ήπια καυσαλγία ή ήπιος στιγμιαίος πόνος αλλά σε κάθε περίπτωση, ο/η ασθενής μπορεί αμέσως μετά να επιστρέψει στις κανονικές του/της δραστηριότητες.

Το HIFU δεν μπορεί να έχει τα ίδια αποτελέσματα με το χειρουργικό lifting. Όμως είναι μία εξαιρετική επιλογή για ασθενείς με ήπια ως μέτρια χαλάρωση, με απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα και χωρίς την ταλαιπωρία του χειρουργείου.