Θεραπεία SkinPen microneedling

Επαναφορά του δέρματος με διαγραφή των ρυτίδων έκφρασης
Skinpen precision microneedling

Μεσοθεραπεία και Αυτόλογη μεσοθεραπεία (PRP)

Πρόκειται για μία κατηγορία θεραπειών που εφαρμόζονται σε  πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ και σώμα μόνο από εκπαιδευμένους ιατρούς. Τα αποτελέσματα των μεσοθεραπειών είναι εντυπωσιακά και περισσότερο φανερά όσο περνούν οι ημέρες.

Στο πρόσωπο προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση, λάμψη και εξάλειψη των λεπτών και επιφανειακών ρυτίδων, ενώ στο σώμα συντελούν στη σύσφιξη και μείωση της κυτταρίτιδας.  

Δίνουν επίσης εξαιρετικά αποτελέσματα όσον αφορά δυσχρωμίες και μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. 

Οι μεσοθεραπείες εφαρμόζονται με τη βοήθεια πολύ μικρών βελόνων, οι οποίες χρησιμοποιούνται για την έκχυση διαφόρων ουσιών (διαλύματα υαλουρονικού οξέος καθώς και ενεργά συστατικά όπως βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες), στο κατώτερο χόριο, το τμήμα του δέρματος στο οποίο δεν μπορούν να διεισδύσουν ακόμη και οι καλύτερες αντιγηραντικές ή ενυδατικές κρέμες. 

Θα χρειαστείτε από 4 έως 6 συνεδρίες. 

Στο ιατρείο εφαρμόζονται ποικίλα πρωτόκολλα, τα οποία προσαρμόζονται στην ηλικία και τις ανάγκες κάθε ατόμου.

Συνήθως ξεκινάμε τη θεραπεία με συνεδρίες ανά 2 εβδομάδες με στόχο την παραγωγή μορίων κολλαγόνου και ελαστίνης, πρωτεογλυκανών και άλλων δομικών πρωτεϊνών από το ίδιο το δέρμα μέσω της τοπικής μικροαιμορραγίας που δημιουργείται και που σηματοδοτεί αφενός την επακόλουθη παραγωγή αυξητικών κυτταρικών παραγόντων και αφετέρου την ενεργοποίηση των ινοβλαστών του δέρματος. 

Πέρα από την κλασσική μεσοθεραπεία (μέσω της οποίας εγχύονται ουσίες που παρασκευάζονται εργαστηριακά) υπάρχει και η αυτόλογη μεσοθεραπεία (PRP). Η εν λόγω θεραπεία αξιοποιεί το πλάσμα του ίδιου του ασθενούς που είναι πλούσιο σε αυξητικούς παράγοντες, χρησιμοποιώντας το αντί για το κοκτέιλ των εργαστηριακών ουσιών. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε, πριν ξεκινήσει η εφαρμογή της, γίνεται αιμοληψία περίπου 10 ml αίματος. 

Η μεσοθεραπεία μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας μας.

Το skinpen είναι μια θεραπεία κατά την οποία δημιουργούνται πολλαπλές μικρές οπές στο δέρμα. Αυτό αντιδρά στους μικροτραυματισμούς ενεργοποιώντας τους ινοβλάστες, τα κύτταρα του δέρματος τα οποία είναι υπεύθυνα για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, προκειμένου να αναπλάσει τις προκαλούμενες φθορές. Το φυσικό αυτό αποτέλεσμα ενισχύεται με την έγχυση «κοκτέιλ» ουσιών στις βαθύτερες στοιβάδες τουδέρματος, που ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες μπορεί να περιλαμβάνει μικρού μορίου υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες και ενυδατικούς παράγοντες. Πρόκειται για μια καλά ανεκτή θεραπεία που εφαρμόζεται σε όλες τις ηλικίες προληπτικά ή θεραπευτικά. Το αποτέλεσμα είναι ορατό σε λίγες ώρες και γίνεται πιο έντονο με το πέρασμα των ημερών καθώς ενεργοποιείται η φυσική διαδικασία της αναγέννησης και ανανέωσης των κυττάρων από μέσα προς τα έξω.

Το skinpen προτείνεται για την αντιμετώπιση των ουλών ακμής, των πανάδων και δυσχρωμιών , της σύσφιξης της επιδερμίδας, της λείανσης μικρών γραμμών και της επαναφοράς της φυσικής λάμψης και υγιούς εμφάνισης. Καθώς ο δερματολόγος μπορεί να ρυθμίσει την ταχύτητα και το βάθος που θα προσεγγίσουν οι βελόνες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε πιο «δύσκολες» περιοχές, όπως γύρω από τα μάτια, τη μύτη και τα χείλη.

Μετά την θεραπεία των πολλαπλών νυγμών , το δέρμα θα είναι ερεθισμένο (κόκκινο) τις πρώτες 12 με 24 ώρες. Στο ιατρείο εφαρμόζεται ειδική μάσκα που βοηθά στην αποθεραπεία. Σύντομα το δέρμα γίνεται πιο λαμπερό και λείο – το αποτέλεσμα γίνεται πιο εμφανές με τις επαναλήψεις (συνήθως 3-5) οπότε βλέπουμε και λείανση σε μικρές ρυτίδων και σημαντική βελτίωση σε σημάδια από ακμή.