Αποτρίχωση με Laser

Οριστική απαλλαγή από την τριχοφυΐα.
Holistic Skin Care Center | Ιατρός Μασούρη Σοφία - Αποτρίχωση με Laser για Γυναίκες και Άνδρες

Η αποτρίχωση με laser αφορά γυναίκες και άνδρες που επιθυμούν να αραιώσουν ή/και να απαλλαγούν από την τριχοφυΐα σε σημεία του προσώπου και του σώματος (όπου αυτή αποτελεί αισθητικό πρόβλημα) και πρόκειται αναμφισβήτητα  για την πιο σύγχρονη μορφή οριστικής αποτρίχωσης.

Το Laser παράγει δέσμη φωτός που προκαλεί επιλεκτικά θερμική βλάβη στον θύλακο της τρίχας, αφήνοντας άθικτους τους γύρω ιστούς.

Από την ηλικία των 15 ετών συνήθως - αλλά και νωρίτερα όταν η τριχοφυΐα προκαλεί ψυχολογική επιβάρυνση στον/στην  έφηβο - μπορούμε άνετα να ξεκινήσουμε τις συνεδρίες. 

Για να επιτευχθεί το επιθυμητό μόνιμο αποτέλεσμα, δεν αρκεί μόνο μία επίσκεψη.Ο αριθμός των απαραίτητων συνεδριών εξαρτάται από το χρώμα της τρίχας, το πάχος της τρίχας, την περιοχή του σώματος και το χρώμα του δέρματος. 

Αν η γυναίκα  ή  ο άνδρας έχει λευκό δέρμα και μαύρες τρίχες, τα αποτελέσματα είναι θεαματικά και οι συνεδρίες ολοκληρώνονται σε 6-8 επισκέψεις. 

Η αποτρίχωση με laser εφαρμόζεται αποκλειστικά από το δερματολόγο που γνωρίζει την επίδραση της ενέργειας στο θύλακο της τρίχας, τη συνιστώμενη ένταση και αριθμό συνεδριών όπως και την απαιτούμενη φροντίδα του δέρματος μετά από τις συνεδρίες.

Καλό είναι οι συνεδρίες να προγραμματίζονται μετά το πέρας του καλοκαιρινού μαυρίσματος. 

Σε κάποιες περιπτώσεις και αμέσως μετά τη συνεδρία, η περιοχή μπορεί να μοιάζει λίγο πρησμένη και κόκκινη αλλά η αντίδραση αυτή του δέρματος, υποχωρεί σε σύντομο χρονικό διάστημα (ανάλογα με την περιοχή του δέρματος, κα). 

Μετά το τέλος της συνεδρίας εφαρμόζεται θεραπεία ανάπλασης που ανακουφίζει άμεσα.