Θεραπείες Botox & Dysport

Μειώστε τις ρυτίδες έκφρασης.
Holistic Skin Care Center | Ιατρός Μασούρη Σοφία - Θεραπείες Βοτουλινικής τοξίνης (Botox & Dysport)

Η θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη αποτελεί μία ευρέως διαδεδομένη και ασφαλή θεραπεία των ρυτίδων έκφρασης. Πρόκειται για μία νευροτοξική πρωτεΐνη που παράγεται από το βακτήριο Clostridium botulinum και συναφή είδη. 

Η εφαρμογή της θεραπείας από έμπειρο δερματολόγο ή πλαστικό χειρουργό, διασφαλίζει την αποφυγή του κινδύνου πτώσης των βλεφάρων είτε από λάθος κατά την εφαρμογή είτε λόγω υπερδοσολογίας. 

Η εφαρμογή της συντελεί στην προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του μυός, παρεμποδίζοντας την απελευθέρωση του νευροδιαβιβαστή ακετυλοχολίνης εντός του νευρικού συστήματος, στη νευρομυϊκή σύνδεση. 

Εφαρμόζουμε  θεραπείες βοτουλινικής τοξίνης στο μέτωπο, στην περιοχή ανάμεσα στα φρύδια, γύρω από τα μάτια, στο άνω χείλος και στο λαιμό. 

Στην Ευρώπη κυκλοφορούν διαφορετικοί τύποι βοτουλινικής τοξίνης που έχουν διαφορετικό μοριακό βάρος και είναι οι εξής: 

  • Onabotulinumtoxin A (Botox) 
  • ΑbobotulinumtoxinA (Dysport)

Στο ιατρείο μας εφαρμόζουμε θεραπείες με Dysport διότι δρα ταχύτερα (το αποτέλεσμα αρχίζει να φαίνεται σε 2-3 ημέρες) και το αποτέλεσμα διαρκεί περισσότερο (περίπου 4-6 μήνες). 

Οι θεραπείες δίνουν ένα πιο όμορφο και φυσικό αποτέλεσμα όταν εφαρμόζονται με συνέπεια 2 με 3 φορές το χρόνο.

ΜΥΘΟΣ 1: Οι ενέσεις είναι επώδυνες

Η εφαρμογή του φαρμάκου γίνεται με πολύ μικρή βελόνα. Ο πόνος είναι ελάχιστος και στιγμιαίος. 

Μπορούμε να εφαρμόσουμε τη θεραπεία κατά το διάλειμμα της εργασίας σας και να επιστρέψετε, αφήνοντάς τους να αναρωτιούνται!

ΜΥΘΟΣ 2: Η θεραπεία δίνει ένα παγωμένο πρόσωπο 

Το παγωμένο πρόσωπο είναι συνήθως το αποτέλεσμα υπερδοσολογίας ή εφαρμογής  από μη εξειδικευμένο άτομο. Ο εκπαιδευμένος ιατρός ξέρει τα σημεία και την ενδεδειγμένη δόση που πρέπει να εφαρμοστεί, εξατομικεύοντας φυσικά τη θεραπεία ανάλογα με τις ανάγκες και το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

ΜΥΘΟΣ 3: Αν διακόψω τη θεραπεία το πρόσωπο  μου θα γίνει χειρότερο

Εφαρμόζοντας Dysport σταματάμε την εξέλιξη της γήρανσης. Όταν περάσει η δράση του φαρμάκου και οι μύες σταδιακά αρχίζουν να δουλεύουν, το πρόσωπό σας δεν θα γίνει χειρότερο. Αντιθέτως, θα έχετε ένα πρόσωπο σαφέστατα πιο νέο ως αποτέλεσμα της εφαρμογής.  

ΜΥΘΟΣ 4:  Όσο επαναλαμβάνεται η θεραπεία χάνει την αποτελεσματικότητα της 

Το αντίθετο συμβαίνει από αυτό. Η αθροιστική δράση των θεραπειών, σταματάει οριστικά τη δημιουργία μόνιμων και βαθιών ρυτίδων.

ΜΥΘΟΣ 5: Πρέπει να γίνω 40 για να ξεκινήσω θεραπεία

Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί και σε νεότερες ηλικίες ειδικά σε άτομα που κάνουν έντονες εκφράσεις. 

Η πρόληψη άλλωστε είναι σημαντική τόσο για την Υγεία όσο και για την Ομορφιά. 

Ξεκινώντας θεραπείες Dysport πριν τα 40 σας, διασφαλίζετε ότι στα 40 σας δεν θα έχετε ένα κουρασμένο και ρυτιδωμένο πρόσωπο.